Mileusnić prvi, Lemez oborila lični rekord

Mileusniću prvo mjesto u Sloveniji

Mileusnić prvi, Lemez oborila lični rekord

Dž. Mrakić

Trinaest bh. atletičara i atletičarki uzelo je učešće na drugom izdanju „Balkanation“ mitinga u Velenju.

Jedini naš predstavnik koji je završio na prvom mjestu jeste bacač koplja Dejan Mileusnić, koji je ponovo slavio ispred Slovenca Matije Kranjca sa izbačenim hicem od 77.21 metar.

Pored njega, još četiri predstavnika Bosne i Hercegovine našlo je svoje mjesto na pobjedničkom postolju. Druga mjesta osvojili su Dušan Babić na 1500 metara (3:53,41) i Aleksandra Vidović u bacanju koplja (43.35), dok su se Tanja Marković u skoku u dalj (5.69) i Abedin Mujezinović na 800 metara (1:51,31) domogli trećih pozicija.

Od ostalih rezultata vrijedi još istaći lični rekord Katarine Lemez, inače najmlađe učesnice na ovom mitingu, koja je zauzela peto mjesto u utrci na 800 metara s vremenom 2:13,32.

Inače, rezultati naših predstavnika ekipno su osvojili najmanje bodova, tako da je Bosna i Hercegovina zauzela posljednju, šestu poziciju.

Najbolji na drugom izdanju Balkanationa bio je atletski tim Slovenije sa 176 osvojenih bodova.

Balkanation 2015, poredak:

1. (176) Slovenija
2. (150) Turska
3. (149) Hrvatska
4. (110) Rumunija
5. (110) Bugarska
6. (107) Bosna i Hercegovina

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.