Miličić ostavio košarku i prelazi u kick box
Foto: EPA

Srbijanski košarkaš u K-1

Miličić ostavio košarku i prelazi u kick box

M. Šljivak

Srbijanski košarkaš Darko Miličić odlučio je da zauvijek napusti igru pod obručima i da se u budućnosti bavi kick boxom.

Miličić će, prema navodima srbijanskih medija, u srijedu potpisati ugovor sa Svjetskom kick-box federacijom (WAKO), a uskoro će biti i poznato kada će Miličić imati i prvi meč.

Ovaj nekadašnji košarkaš je 2003. godine stigao u najjaču ligu svijeta NBA kao jedan od najboljih mladih košarkaša svijeta.

 Izabran je drugim pikom ispred velikih imena poput Carmela Anthonyja, Chrisa Bosha, Dwyanea Wadea, ali nikada nije uspio ostaviti značajniji trag u najjačoj ligi svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.