Milovanović: Uz kvalitetan rad, možemo napasti vrh tabele

Kapiten VK Banja Luka

Milovanović: Uz kvalitetan rad, možemo napasti vrh tabele

D. Vejo

Vaterpolisti Banja Luke sinoćnjim porazom, nisu uspjeli da na pauzu odu kao drugoplasirani tim u ligi.

Ekipa Spartaka bila je dosta moćan rival za izabranike Slobodana Grahovca. 

Ipak, dobra polusezona za mlade Banjalučane i šampione BiH, pred kojima stoji svijetla budućnost. Jedan od onih koji se istakao tokom minulih pet kola, svakako je čuvar mreže Milovanović koji iz utakmice u utakmicu podiže formu na viši nivo.

"Sinoć smo odigrali najlošiju utakmicu do sada u sezoni. Razlog tome jeste bolest velikog broja igrača koji nisu mogli nastupati. To se odrazilo na sinoćnju igru. Otvorili smo jako loše utakmicu, što su gosti znalački iskoristili i tokom meča samo su povećavali prednost. Naša ekipa se tokom posljednje četvrtine digla, ali to nije bilo dovoljno za pozitivan ishod i prednost koju su gosti napravili u prva tri perioda. Što se tiče polusezone, igrali smo dobar vaterpolo te do ove utakmice bili na drugoj poziciji. Sada predstoji pauza od mjesec dana, gdje, ukoliko nas zdravlje posluži i uz kvalitetam rad, možemo se vratiti i ciljati prvo ili drugo mjesto na tabeli", izjavio je za SportSport.ba kapiten VK Banja Luka, Stefan Milovanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi