Milovanović: Želimo odbraniti naslov prvaka BiH

Kapiten VK Banja Luka za SportSport.ba

Milovanović: Želimo odbraniti naslov prvaka BiH

D. Vejo

Biti kapiten u bilo kojem sportu pa tako i vaterpolu, velika je odgovornost.

Teret koji taj pojedinac nosi sa sobom, na prvu ne izgleda težak, a u stvari on je zapravo onaj čovjek iz sjene koji predvodi svoje saigrače do puta časti, obraza i fer pleja.

To najbolje zna i mladi čuvar mreže Vaterpolo kluba Banja Luka Stefan Milovanović, koji od malih nogu mašta o tome da "vlada" bazenima, kako u zemlji, tako i regionu.

"Od malena sam gledao na TV-u vaterpolo utakmice i uživao u istim. Maštao sam da i ja, jednog dana počnem trenirati ovaj sport. Ali, u Banjaluci nažalost nije bilo uslova za taj sport da se trenira tokom cijele godine. Dobijanjem GOB-a u gradu na Vrbasu, stvorili su se uslovi za vaterpolo te sam tako počeo svoju sportsku priču. Vaterpolo je jedan od najzdravijih sportova i slobodno mogu da kažem jedan od najtežih, gdje prvo moraš da savladaš vodu, pa tek onda protivnika. Ovaj sport, pozitivno utiče na razvoj mladog čovjeka kako psihički tako fizički. Ako roditelji ne znaju za koji sport bi željeli da se opredjeli njihovo dijete, neka pokušaju sa vaterpolom", rekao je za SportSport.ba golman VK Banja Luka, Stefan Milovanović.

Od 2014. godine, kreće dominacija Banja Luke u Bosni i Hercegovini.

"Prvi put smo postali prvaci države kada je osnovan VS BiH, a to je 2014. godine. Ušli smo u historiju, jer smo mi ti koji su osvojili prvo prvenstvo BiH. Od te godine, samo jednom nismo odbranili naslov prvaka, a gdje smo poraženi od Neuma na peterce. Međutim, osveta je stigla naredne godine gdje smo uvjerljivo slavili sa 17:8", dodaje Milovanović.

Iza Banjalučana su dvije sezone igranja u Prvoj B vaterpolo ligi Srbije, a gdje iz godine u godinu ostvaruju sve bolje rezultate.

"Reprezentacija Srbije, najbolja je na svijetu ovom sportu. Samim tim, najboji igrači dolaze iz te zemlje. Naravno da se timovi dosta razlikuju što po kvalitetu, što kvantitetu. Dosta više utakmica odigramo u ligi Srbije, nego što je to slučaj u prvenstvu BiH", naglašava kapiten Banja Luke.

Pred Slobodanom Grahovcem i njegovim izabranicima, slijede tri mjeseca napornog rada, kako bi krajem juna odbranili naslov prvaka države.

"Očekujem od predstojećeg prvenstva BiH da odigramo što bolje. Nadamo se da uz dobru igru kako u napadu tako i odbrani, možemo odbraniti naslov", zaključuje čuvar mreže banjalučkog sastava.

Podsjetimo, prvenstvo BiH odigrat će se 30. juna i prvog jula na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi