Mininogometna reprezentacija BiH nastupa na Kupu nacija

Mininogometna reprezentacija BiH nastupa na Kupu nacija

O. Lekić

Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine putuje u Zagreb 20. i 21. mjeseca na Kup nacija. Osim BiH, domaćina Hrvatske, na Kupu nacija nastupaju Francuska i Mađarska.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati „stara postava“ reprezentacije koja je osvojila brončanu medalju u Vrsaru na miniEURO 2015, s nekoliko pojačanja.

S obzirom kako Karlovačko Mininogometa Liga BiH još nije završila, nemamo kompletiran „inkubator“ potencijalnih novih igrača, pa idemo s uigranom starom postavom.

 Završnica Mininogometne Lige u Vitezu, 04/05 juna 2016 godine, dat će malo jasniju sliku o izboru igrača za ovogodišnji EURO. No, o tome će odlučivati naš izbornik Josip Kupreškić“,  poručuje predsjednik Mininogometnog Saveza, Bojan Rajković.

Izbornik Kupreškić ističe:

Ovo je izvrsna prilika da se reprezentacija okupi po prvi put nakon velikog uspjeha u Vrsaru prošle godine, da vidimo na kojoj su razini spreme igrači, te da „brusimo formu“  za Europsko prvenstvo koje nas ove godine očekuje u Mađarskoj. Svakako da ovo nije konačan spisak igrača koji će putovati u Mađarsku, jer nas očekuje završnica prvenstva BiH u Vitezu  4. i 5. juna, gdje ćemo vidjeti još dosta kvalitetnih igrača, te napraviti selekciju.

Igrači koji su se našli na spisku Kupreškića su:

Golmani: Bernad Filipović, Marko Moconja, Igor Jakovljević;

Igrači: Marko Vujica, Ervin Blažević, Sead Kapetanović, Andreas Berović, Renato Čilić, Goran Lovrinović, Damir Šafradin, Mirza Ramić, Elvin Blažević, Dario Buzić, Marin Jukić, Robert Đotlo, Adin Škulj, Mladen Čečura, Anes Kuduzović, Anto Kajić, Vlado Vukajlović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi