Minnesota konačno zaustavljena
Favre nije mogao protiv Pittsburgha

NFL vijesti

Minnesota konačno zaustavljena

Nekoliko odličnih utakmica obilježilo je sedmi vikend NFL-a, a najviše pažnje privukao je derbi između Pittsburgha i Minnesote u kojem je Minnesota doživjela prvi poraz ove sezone.

Minnesota je doživjela prvi ovosezonski poraz. Favreovi Vikingsi su pali u Pittsburghu kod aktuelnih prvaka Steelersa rezultatom 27:17. Brett Favre nije ovaj put imao ni jedno touchdown dodavanje, ali je imao 334 osvojene yarde, što mu je rekord karijere kad su u pitanju utakmice u kojima nije dijelio touchdown pasove.



Nakon odličnog početka sezone kao da se kriza uvukla u redove Giantsa koji su sinoć na svom terenu doživili drugi uzastopni poraz i to od Cardinalsa rezultatom 24:17. Eli Manning je imao 19/37 uspješnih dodavanja, a njegov kolega u redovima Arizone Kurt Warner 20/36.

Najbolju utakmicu su odigrali Miami i New Orleans, a pobjedu su ostvarili gosti rezultatom 46:34. Miami je na poluvremenu imao velikih 24:3, ali je New Orleans odigrao sjajno drugo poluvrijeme i sada imaju skor 6-0 i mnogi ih vide kao najozbiljnijeg kandidata za naslov. Drew Brees je odigrao vrlo dobru utakmicu, dok se kod Miamija itekako osjeti neigranje najboljeg igrača Peningtona.



Cinncinati Bengalsi su upisali petu pobjedu ove sezone savladavši Chicago Bearse rezultatom 45:10, a utakmicu za pamćenje je odigrao Carson Palmer koji je imao čak pet touchdown dodavanja, a ukupno je imao 20/24 tačna dodavanja za 233 yarde. Chad Ochocinco je imao dva touchdowna, dok je Cedric Benson ostvario rekord karijere od 189 osvojenih yardi i to protiv svog bivšeg kluba.



Predvođeni sjajnim dvojcem Rivers-Jackson San Diego je prekinuo niz od dva poraza i slavio u gostima kod Kansasa sa 37:7 što je deseti domaći poraz u nizu za Kansas, Rivers je imao 268 yardi i tri touchdowna, dok je Vincent Jackson imao pet hvatanja za 142 yarde.

U St.Louisu su se sastale najbolja i najgora ekipa lige u ovom trenutku, a pobjedu su odnijeli ovi prvi. Indianapolis je pobjedom od 42:6 stigao na 6-0, dok je St.Louis na 0-7. Payton Manning je prvi put ove sezone bio ispod 300 yardi, ovaj put je ostvario 235, ali je ponovo imao tri touchdowna.

Rezultati:

NY Giants – Arizona 17:24
Miami- New Orleans 34:46
Dallas – Atlanta 37:21
Cinncinati – Chicago 45:10
Carolina – Buffalo 9:20
Oakland – NY Jets 0:38
Tampa Bay – New England 7:35
Pittsburgh – Minnesota 27:17
St.Louis – Indianapolis 6:42
Kansas – San Diego 7:37
Cleveland – Green Bay 3:31
Houston – San Francisco 24:21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije