Minnesota osvojila naslov prvaka
Velika radost Carlosa Gomeza nakon runa u 12. inningu

Okončan regularni dio sezone

Minnesota osvojila naslov prvaka

Utakmicom između Minnesota Twinsa i Detroit Tigersa okončan je regularni dio MLB sezone. Za naslov prvaka u Central diviziji odlučivala je tiebreak utakmica između Twinsa i Tigersa koji su sezonu završili s identičnim skorom 86-76. Jedna od najboljih utakmica ikada viđenih u MLB-u odlučena je tek nakon dvanaest inninga.

Metrodome je proključao kada je Carlos Gomez runom u 12. inningu donio 6:5 pobjedu Twinsima nad Tigersima za njihovu petu divizijsku titulu u zadnjih osam godina.

Oba tima su sezonu završila sa skorom 86-76, tako da se za divizijsku titulu morao igrati tiebreak meč. Minnesota je nakon dvanaest inninga ipak bila bolja i podigla pehar namijenjen pobjedniku Central divizije American League, ali vremena za slavlje nema, jer Yankeesi već čekaju u polufinalu doigravanja.

"Ovo je najnevjerovatnija utakmica koju sam ikad igrao, ali i gledao", rekao je nakon utakmice shortsop Twinsa Orlando Cabrera, koji je ponovo bio jedan od najboljih igrača svog tima.



Detroit je dugo vremena bio lider Central divizije, ali je Minnesota odličnom serijom od sedam uzastopnih pobjeda u posljednjih mjesec dana regularne sezone stigla do tiebreaka u kojem je bila bolja. Twinsi su u posljednjih mjesec dana upisali skor 17-4, što je bilo dovoljno da se iskoristi nesmotrenost Tigersa i uzme im se trofej koji su planirali.

Bila je ovo prva tiebreak utakmica u historiji koja je završila dodatnim inningom, ali ne i prva koja je odlučivala o pobjedniku divizije. I prošle godine je bila ista situacija u ovoj diviziji kada su o pobjedniku odlučivali upravo Twinsi i Chicago White Soxi, ali su tada Soxi bili bolji sa 1:0, tako da su Twinsi ove sezone to naplatili s kamatom.

Da su Twinsi kojim slučajem izgubili ovu utakmicu, to bi bila njihova posljednja utakmica na Metrodomeu, jer se na kraju sezone stadion ruši i pravi se novi. Ipak, ovako će navijači u Minnesoti imati priliku gledati Yankeese na svom stadionu. Yankeesi su apsolutni favoriti u ovom duelu, jer ove sezone imaju skor 7-0 u međusobnim duelima s Twinsima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.