Miočić protiv Werduma 14. maja u Brazilu?

Konačno dogovorena borba?

Miočić protiv Werduma 14. maja u Brazilu?

Američki MMA borac sa hrvatskim korijenima Stipe Miočić mogao bi konačno dobiti priliku da se bori za UFC pojas u teškoj kategoriji.

Nakon što je početkom ove godine na UFC 195 eventu pobijedio Andreia Arlovskog, Miočić je javno počeo prozivati vlasnika UFC-a Dana Whitea da mu osigura borbu za titulu prvaka.

Ipak, u tom trenutku je šansu da se revanšira Werdumu za poraz dobio Cain Valasquez koji je nedugo zatim zbog povrede otkazao borbu.

Sada se kao najrealnije riješenje nudi Stipe Miočić koji bi, prema tvrdnjama brazilskih medija, šansu za borbu protiv Werduma trebao dobiti na UFC 198 eventu koji će se 14. maja održati u Brazilu.

Za ovaj meč još uvijek nema zvanične potvrde, ali Brazilci vjeruju da će biti u prilici gledati ovaj spektakl. Za sada nije poznat grad u kojem bi se ovaj event trebao održati, a spominju se Curitibia, Fortaleza i Brasilija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi