Mirsad Bektić: Budući UFC prvak

Rođeni Srebreničanin

Mirsad Bektić: Budući UFC prvak

Dž. Mrakić

Sedmični TV magazin UFC Ultimate Insider donio je intrigantnu priču o 24-godišnjem MMA borcu bh. porijekla, Mirsadu Bektiću. 

„Rođen u Bosni i Hercegovini, sada član American Top Teama, ovaj mladić je nešto posebno“, riječi su kojima se opisuje nastupi mladog borca u uvodu emisije.

Insider donosi priču o tome koliko je bio težak Mirsadov put do svjetske elite u ovome sportu, posebno ističući ratna dejstva tokom devedesetih godina prošlog stoljeća.

Kroz video se protežu fotografije mladog MMA borca iz dječjih dana, a priliku da ponešto kažu o Mirsadu imali su njegov brat Suvad, trener Ken Morris, ali i sam Mirsad.

Inače, Mirsad Bektić, koji se takmiči u perolakoj kategoriji, ima impozantan skor od 10-0-0, a voditelj Jon Anik naveo je kako ga mnogi vide kao budućeg UFC prvaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.