Misfits herojski  pao, SKT u polufinalu
Foto: RiotGames/flickr

Worlds 2017.

Misfits herojski pao, SKT u polufinalu

S. Bošković

SKT T1 se plasirao u polufinale League of Legends Svjetskog prvenstva pobijedivši s 3:2 u seriji Misfits Gaming.

U meču, o kojem će se još dugo pričati i koji je do sada, po mnogima, ponudio najbolju best of 5 seriju u historiji League of Legends Svjetskih prvenstva, prvak svijeta se spašavao u posljednjim minutama. 

Prva partija je veoma lagano otišla na stranu korejske ekipe nakon svega 25 minuta igre, a evropski tim je uspio da napravi samo jedno ubojstvo na protivniku i izgledao je potpuno nemoćno. 

Ipak, druga partija donijela je savršenu igru Lee "IgNar" Dong-geuna koji je s Blitzcrankom pokazao da je jedan od najboljih evropskih support igrača i da je ispred njega sjajna karijera. Nakon 23 minute igre Misfits je uzeo inhibitor, a ubrzo i završio partiju. 

U trećoj partiji "IgNar" izabire da igra sa Leonom, a Misfits od prve minute kreće s agresivnom igrom na koju SKT jednostavno nije imao odgovora. Steven "Hans Sama" Liv je nakon 12 minuta imao šest killova na Tristani bio je potpuno nezaustavljiv i Misfits je poveo u seriji s 2:1. 

Četvrta partija donijela je pravu dramu. Misfits je uzeo barona, srušio prvu mid inhibitor kulu i onda napravio grešku koja ćeš proganjati. Umjesto da se povuku, igrači Misfitsa su počeli borbu u bazi SKT-a i izgubili je. Nakon toga je Bae "Bang" Jun-sik napravio quadrakill i odveo meč u petu partiju. 

Kao i u četvrtoj partiji evropski tim je imao dominaciju, dok je SKT čekao grešku protivnika koja se desila u borbi za Elder Dragona. SKT je uzeo ovog zmaja, "Huni" je došao s strane i napoo igrače Misfitsa koji se nisu mogli odbraniti. SKT se sjurio prema Nexusu i polufinalu. 

Ipak, unatoč porazu Misftis Gaminga ostaje kao najveće iznenađenje Svjetskog prvenstva. Od challenger tima, preko titule viceprvaka Evrope do 3:2 poraza od najbolje ekipe u historiji. "Hans Sama", "Ignar", "PowerOfEvil", "Maxlore" i "Alphari" nemaju razloga da budu tužni zbog ovog poraza. Divovska borba i tužan poraz evropskog tima koji ni u jednom trenutku nije odustajao, nije se predavao, niti branio, nego je konstantno napadao najbolji tim s najboljim igračima na svijetu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi