Misfits i G2 došli do pobjeda, RNG srušio SSG
Foto: riotgames/flickr

League of Legends, SP, treći dan

Misfits i G2 došli do pobjeda, RNG srušio SSG

S. Bošković

Fanovi evropskih League of Legends timova nakon trećeg dana grupne faze Svjetskog League of Legends prvenstva imaju razloga za slavlje.

Treći dan počeo je mečevima grupe D, a prvi su na pozornicu izašli igrači TSM-a i domaćeg tima Team WE. U jednom mirnom meču i taktički kontrolisanom bolje su se snašli Soren "Bjergsen" Bjerg i društvo, te došli do druge pobjede u grupnoj fazi.

Naredni meč bio je između Misfits Gaminga, viceprvaka EU LCS-a i ekipe iz Vijetnama, Flash Wolvesa. U prvih 27 minuta viđena su samo dva ubojstva, ali nakon pola sata Misfits uzima barona i završava meč bez i jedne smrti.

G2 eSports je u meču grupe C bio bolji od 1907 Fenerbahčea, također u partiji gdje niti jedan igrač iz evropskog prvaka nije umro. "Kraljevi Evrope" dominirali su od prve do posljednje minute, te im je malo nedostajalo da imaju savršenu partiju, ali je Fenerbahče uspio da uzme jednog zmaja. 

U drugom meču ove grupe Royal Never Give Up je porazio Samsung Galaxy i tako dodatno zakomplicirao situaciju na tabeli. Kao Misfits i G2 i domaća ekipa je uspjela da završi partiju bez i jedne smrt, a sjajan je bio ADC RNG-a Zihao "Uzi" Jian koji je odigrao savršeno na Tristani i uništio SSG. 

Treći dan se završio mečevima grupe A u kojoj su pobjede upisali SKT T1 i Cloud9.

Aktualnim prvacima svijeta trebalo je 40 minuta da slome otpor AHQ ekipe, a sve je iznenadio najbolji midlaner svijeta Lee "Faker" Sang-hyeok koji je igrao s Fizzom i meč završio s 3/0/5 scoreom. 

Dan je završio pobjedom američkog predstavnika Cloud9 nad domaćim timom EDward Gamingom. Mnogi su očekivali da će EDG veoma lako izaći na kraju s timom iz NA LCS-a, s obzirom na jučerašnju odličnu partiju protiv SKT-a. Ipak, "Jensen" i društvo uspjeli su da dođu do druge pobjede u grupi i da četiri kola prije kraja imaju veoma velike šanse za odlazak u play-off. 

Sutrašnji dan će otvoriti ponovno mečevi grupe D, a sastaju se Team WE I Flash Wolvesi, dok će drugi meč biti između Misftisa i TSM-a.

Nakon toga na pozornicu izlaze GIGABYTE Marinesi i Immortalsi, te Fnatic i Longzhu Gaming. Predzadnji meč četvrtog dana će se igrati između 1907 Fenerbahčea i Samsung Galaxyja, dok se meč dana igra između RNG-a i G2 eSporta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi