Misterija u Riju: Voda u bazenu za dan promijenila boju

Voda testirana, ai razlog se još uvijek ne zna

Misterija u Riju: Voda u bazenu za dan promijenila boju

E. Čaušević

Takmičari u skokovima u vodu na Olimpijskim igrama u Riju bili su iznenađeni kada su jučer vidjeli kako izgleda voda u bazenu.

Naime, prije početka skokova u ženskoj konkurenciji mnogima je u centru pažnje bio izgled vode u bazenu. I sami takmičari nisu mogli shvatiti zašto je samo jedan dan kasnije voda promijenila boju u zelenu.

Da stvar bude još misterioznija, voda u bazenu pored u kojem se igrao vaterpolo bila je u potpunosti čista. Ipak, i pored svih problema s vodom takmičenje je održano u svim kategorijama.

Nakon što su zbunjeni takmičari pitali šta se dešava i zašto je voda zelena, organizatori su odlučili preuzeti stvari u svoje ruke. Oni su testirali vodu, te su zaključili da nema nikakvog rizika da se održava takmičenje. Ipak, mnogima još uvijek nije jasno zašto je voda promijenila boju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi