Mitt Romney se suprostavio Evanderu Holyfieldu

Egzibicija u ringu

Mitt Romney se suprostavio Evanderu Holyfieldu

U Americi je sve moguće, pa i da se u ringu nađe bivši predsjednički kandidat republikanske stranke Mitt Romney. Ne, Romney nije otišao u profesionalnce, već je odlučio učestvovati u jednoj humanitarnoj akciji.

Protivnik je Romneyu bio ni manje ni više nego bivši svjetski prvak teške kategorije Evander Holyfield. Romney je čak uspio srušiti Holyfielda, koji bio spreman uzvratiti, ali je iz Mittovog ugla na ring doletio peškir. Svojevrsna boskerska egzibicija održana je u Salt Lake Cityju u cilju prikupljanja sredstava za Charity Vision, organizaciju koja pomaže doktore zemalja u razvoju koji izvode operacije povratka vida.

Mitt Romney je poznat kao poslovni čovjek i multimilijarder, bivši guverner Massachusettsa koji je tokom godina postigao ogroman uspjeh u privatnom sektoru. Ima diplomu prava i poslovnih odnosa s Harvarda. Procjenjuje se da je tokom razdoblja kada je bio na čelu fonda Bain Capital zaradio između 200 i 250 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije