Mladim odbojkašima Srbije zlato, BiH na petom mjestu

Kadetsko Balkansko prvenstvo

Mladim odbojkašima Srbije zlato, BiH na petom mjestu

A. Beganović

Nakon pet dana odbojkaške smotre u SD "Lovćen" u Cetinju u Crnoj Gori završeno je kadetsko Balkansko prvenstvo . 

U posljednjem 5. kolu kadeti BiH poraženi su s razultatom 0:3 (15:25, 18:25, 23:25) nakon tri seta i 67 minuta igre od reprezentacije Rumunije uz napomenu da je u sjajnom izdanju bio mladi brčanski as, kapiten Andrej Ristić koji pored svog imena upusije, 28 osvojenih poena. U konačnom plasmanu sa skorom jedna pobjeda i četiri poraza selekcija BiH  zauzima 5. mjesto, a slavljenici se kite bronzanim medaljama.

Selekcija BiH u Cetinju, igrala je u sastavu: kapiten Andrej Ristć, Amel Dautefendić, Jovo Bjelović, Ivan Lečić, Ilija Borojević, Ivo Ivić, libero Mario Agotić, Perica Babić,  Aleksa Pecelj, Dejan Jocić, Rastko Lečić, Josip Ilić, a stručni štab ekipe su činili,  selektor Milovan Mima Vasiljević, trener Zlatko Ivić, doktor Dragoljub Đurić i tim menadžer Mirko Kozić.

Odbojkaši Turske u prvoj utakmici posljednjeg kola bili su superiorni protiv vršnjaka domaćina, Crne Gore i nakon 55 minuta igre pobijedili su sa 3:0 po setovima 25;12, 25:12  i 18:25.

Zavjesu na takmičenje u Cetinju spustili su mladi odbojkaši Srbije koji u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto slave 3:2 (22:25, 25:23, 22:25, 25:15, 15:13) protiv Bugarske i osvajaju šampionski pehar i kite se zlatnim medaljama, a poraženom sastavu pripada drugo mjesto i srebreno odličja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.