Mladost na korak do šampionske titule

Na dobrom putu da odbrane titulu

Mladost na korak do šampionske titule

Č. Matović

Odbojkaši brčanske Mladosti, aktuelni šampioni i pobjednici Kupa BiH na dobrom su puta da odbrane šampionski pehar najbolje ekipe Premijer lige u sezoni 2015/16. 

Poslije slavlja u Kaknju i "brejka" u prvoj utakmici finala plej ofa za prvaka BiH i vodstva od 1:0 u seriji utakmica do dvije pobjede Brčaci u petak 22. aprila u dvorani "Gimnazije" dočekuju odbojkaše iz Kaknja. 

Već u drugom susretu finalne serije odbojkaši Mladosti imaju priliku da potvrede i treći put u nizu, primat u klupskoj eliti BiH. U  slučaju pobjede "Cementara", treća odlučujuća utakmicea igra se sledeći dan isto u Brčkom.

U gradu na Savi, očekuje se lijepa odbojkaška predstava, sastaju se dvije ekipe koje su u dosadašnjem toku prvenstva pokazale i najviše. Ulogu favorita namjenili smo izabranicima Branka Mišića ali to moraju opravdati i na terenu. 

Pitaće se i puleni igrača trenera, legendarnog Almira Aganovića Švabe, a u jedno smo sigurni da Marko Tadić, Muriz Murćo Krivokapa, Danilo Ružić Ruža, Armin Fejzović, Armin Šljivo, Sejdin Mustafić i ostali u svom posjedu nemaju bijelu zastavu te poručuju, da u meč ulaze rasterećeno i maksimalno skoncentrisano sa željom da odigraju najbolje i ako se poslože sve "kockice" i ukaže prilika da iznenade favorizovanog rivala i u majstorici da vrate primat klupske odbojke u Kakanj. Biće teško ali to je sport i uvjek vjeruju u sebe, a na kraju neka pobjedi "odbojka"  poručuju Kakanjci.

Utakmica između odbojkaša Mladosti i Kaknja počinje od 19 sati i 35. minuta, a BHT1 direktno će prenositi nadmetanje. Meč će suditi Adnan Kološ iz Sarajeva i Darko Krunić iz Ljubinja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi