Mladost nakon pet setova bolja od Vojvodine

Challenge Cup, osmina finala

Mladost nakon pet setova bolja od Vojvodine

Aktuelni šampioni Bosne i Hercegovine, odbojkaši Mladosti iz Brčkog, su rezultatom 3:2 savladali novosadsku Vojvodinu u prvoj utakmici osmine finala Challenge Cupa.

Domaći su dobro otvorili meč, nakon 25:22 poveli sa 1:0 u setovima, ali je pad i igri Brčaka uslijedio u drugom setu, pa je Vojvodina izjednačila na 1:1. Treći set je ponovo pripao našem šampionu rezultatom 25:20, a isti rezultat bio je i u četvrtom setu, ali u korist gostiju, pa je utakmica otišla u tie-break.

U tzv. "odbojkaškoj lutriji" bolje su se snašli odbojkaši Mladosti i slavili sa 16:14 za konačnih 3:1.

Jedini preostali predstavnik naše zemlje u eurokupovima minimalnu prednost će braniti u revanš meču koji se igra 20. januara u Novom Sadu. Ukoliko eliminiše Vojvodinu, Mladost će u četvrtfinalu Kupa Izazivača igrati protiv pobjednika duela između turskog Galatasaraya i ekipe slovačkog tima Nova Ves.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.