Mladost prejaka za Borac

Premijer liga BiH za odbojkaše

Mladost prejaka za Borac

Banjalučki odbojkaši poraženi su kao domaćini u 13. kolu Premijer lige BiH od sastava Mladosti iz Brčkog sa 3:0 u setovima.

Borac je u prvom setu imao prednost od 5:2, ali na prvi tehnički tajm-aut gosti odlaze pri vodstvu 12:8. Iskusna ekipa Mladosti do kraja seta je uspjela da stvori još veću razliku i nakon 20 minuta igre osvoji prvu dionicu meča rezultatom 25:18.

Uzbuđenja nije bilo ni u drugom setu. Aktuelni šampion države od samog starta kontroliše stvari na terenu i ne dozvoljava ni u jdnom trenutku crveno-plavima da se priključe. Na kraju drugog perioda rezultat je glasio 25:19 u korist gostiju.

Velika drama obilježila je treći set. Banjalučani su propustili veliku šansu pri vodstvu 24:23, nakon čega Mladost osvaja tri poena u nizu i dolazi do 13. pobjede u prvenstvu.

Odbojkašima Borca ovo je bio osmi poraz u dosadašnjem dijelu takmičenja, dok sa druge strane Brčaci imaju stopostotan učinak uz set količnik 39:7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije