MNK Centar nakon fantastičnog preokreta slavio u Mostaru

Pobjeda MNK Centar

MNK Centar nakon fantastičnog preokreta slavio u Mostaru

M. Šljivak

Derbi meč 2. kola Lige za prvaka u futsalu odigrali su večeras Mostar SG Staklorad i MNK Centar, a na kraju su gosti iz Sarajeva slavili pobjedu rezultatom 4:3.

Odlično gosti otvaraju meč i nakon 38 sekundi dolaze u vodstvo golom Jelića za prednost od 1:0.

Međutim, Mostar do 12. minute prave veliki preokret. Postigli su tri gola preko Šunjića, Božinovića i Boškovića, te su poveli s 3:1.

Do kraja prvog dijela još nekoliko šansi na obje strane. Ipak, na odmor domaći odlaze vodstvom od 3:1 i činilo se kako su jako blizu pobjede.

Ipak, nastavak meča potpuno je pripao gostima. Na samom otvaranju drugog dijela golovima Kahvedžića i Jelića dolaze do poravnanja rezultata na 3:3.

Nije se stalo na tome. Prilike su se redale na obje strane, obje ekipe su pogađale okvir gola, da bi u 31. minuti drugim golom Kahvedžića Centar došao do velikog preokreta i vodstva od 4:3.

Potom je Mostar preuzeo kontrolu nad igrom, dok su gosti iz Sarajeva čekali šansu iz kontri.

Pokušavali su domaći na sve načine da dođu do gola. Čak su koristili i igru bez golmana, ali do kraja su se gosti odbranili i došli su do vrijedne pobjede u borbi za naslov prvaka.

Liga za prvaka, 2. kolo:

Mostar SG - Centar 3:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi