Mnogi su završili takmičenje, a njima je oprema tek stigla

Nigerijci razočarani

Mnogi su završili takmičenje, a njima je oprema tek stigla

M. Šljivak

Olimpijski komitet Nigerije je među najlošije organizovanim u svijetu sporta i gotovo da ništa ne mogu organizivati kako treba.

Tako je bilo i u organizaciji, pripremama i putu za Olimpijske igre u Rio de Janeiro.
Prvo su to na svojoj koži osjetili fudbaleri ove zemlje, koji su zbog neplaćenih karti u Rio stigli nekoliko sati prije početka fudbalskog turnira, ali ono što se desilo atletičarima je za rubriku vjerovali ili ne.

Oprema atletičara iz ove zemlje stigla je 13. dana od početka Igara, kada su takmičenje u svim disciplinama na izmaku, a dresovi fudbalskoj selekciji će pomoći tek u borbi za bronzu protiv Hondurasa.

"Osramoćeni smo. Nosimo staru opremu", rekao je jedan atletičar za BBC.

Budžet Olimpijskog komiteta Nigerije za takmičenje u Riju je iznosio oko dva miliona eura, ali navodno je ovaj novac završio u džepovima ministara.

Nigerija za sada u Riju nije osvajala medalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi