Mnogo iznenađenja, borba za play off sve neizvjesnija

Bowling liga BiH, 18. kolo

Mnogo iznenađenja, borba za play off sve neizvjesnija

D. Kurbegović
Teme:

Tokom sedmice odigrano je i 18 kolo Bowling lige BiH, ovo kolo je obilovalo iznenađenjima, a borba za play off je postala sve neizvjesnija.

Hambone i Strike nastavljaju mrtvu trku za prvu poziciju u grupi A. Hambone je lagano došao do novih bodova protiv ekipe Čelika rezultatom 8:2, dok su se igrači Strikea morali malo oznojiti da bi dobili Amputirce. Na kraju ipak 7:3 i zasluženi bodovi za Strike.

Vrlo kvalitetan bowling smo gledali u susretu Flin'stonesa i Zenikoma. Flinstonsi su odigrali vrhunski meč, oborili 2953 čunja i pobjedili 7:3 i ostavili teorijske šanse za play off pri čemu će im se morati poklopiti mnogi drugi rezultati. Minex-Zenica je sa visokih 9:1 dobio Ultru i zadržao drugu poziciju u grupi B. 

Za još malo iznenađenja su se pobrinuli Pio/Mio i Nektar. Pio/Mio je održao čas bowlinga ekipi Pin Palsa. Popularni "Penzioneri" su dominirali tokom cijelog meča i na kraju zasluženo slavili sa 6:4, a Pin Palsima slijedi teška i neizvjesna borba za plasman u play off s Amputircima koji su im najveći rival.

Nektar je također priredio veliko iznenađenje pobjedivši Dalcom-a rezultatom 7:3. Club 072 je pobjedio istu tu ekipu Nektara sa 9:1, te se uz Flinstonse vratio u borbu za play off mjesto.

U posljednjem meču ovog kola Time out je imao lagan posao protiv Waltera. Dobili su rezultatom 9:1.

 U narednom kolu se igra i svojevrsni derbi susret izmedju trenutno vodećih ekipa u obe grupe Strike i Zenikom. Susret se igra u utorak, 17.03.2015. godine, s početkom u 17:30 i ovim putem pozivamo sve zainteresovane da dodju pogledati ponajbolje igrače Bowling Lige BiH.

Rezultati 18.kola:

Hambone - Čelik                      8:2
Pio/Mio - Pin Pals                    6:4
Dalcom - Nektar                       3:7
Flin'stones - Zenikom               7:3
Strike - Amputirac                    7:3
Walter - Time out                     1:9
Ultra - Minex-Zenica                 1:9
Club 072 - Nektar                     9:1

Slobodna je bila ekipa Mostara.

Tabela grupe A:Strike 30, Hambone 27, Dalcom 23...
Tabela grupe B: Zenikom 29, Minex 27, Pin Pals 22 ...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.