Mo Farah ponovo prvak svijeta
Foto: EPA

Trka na 10.000 metara

Mo Farah ponovo prvak svijeta

M. Šljivak

Britanac Mo Farah osvojio je zlatnu medalju u trci na 10.000 metara na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Fantastični Farah ponovo je odradio fantastičnu trku i na kraju je potpuno zasluženo stigao do nove zlatne medalje, treće uzastopne.

Večeras je u finalnoj trci ponovo taktički sjajno odradio. Držao se u pozadini sve do devetog kilometra kada je preuzeo vodstvo i nije ga do kraja ispuštao.

Pobjedničko vrijeme Faraha je 26:49.53, a iza njega su ostali najveće iznenađenje ove trke Joshua Cheptegei iz Ugande, koji je osvojio srebrenu medalju, te Paul Tanui iz Kenije koji je trku završio kao treći.

Ovao je za Faraha bila oproštajna trka na 10.000 metara, a 34-godišnjem atletičaru je ostalo još takmičenje u trci na 5.000 metara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi