Moćni 'delfini' u finalu Rija

Preporod vaterpolista Srbije

Moćni 'delfini' u finalu Rija

Nisu igrali 'delfini' na svom nivou na početku Igara u Riju, ali su potom svoj 'bijes' iskalili na vaterpolo silama.

Najprije je u četvrtfinalu stradala Španija (10:7), a moć vaterpolo reprezentacije Srbije na svojoj koži večeras je osjetila i Italija, koja je savladana sa 10:8.

Filipović i družina nadigrali su 'azure' u drugom polufinalnom susretu i u velikom finalu snage će odmjeriti sa Hrvatskom, koja je ranije bila bolja od Crne Gore (12:8).

Silovito su 'delfini' ušli u meč. Italijani su bili naprosto potpoljeni na nekoliko minuta do kraja druge dionice, jer su u tim trenucima gubili sa nevjerovatnih 6:0. 

Vaterpolisti Srbije igrali su u transu, a blijedim 'azurima' prijetijela je prava katastrofa. Ipak, Italijani su sa dva vezana pogotka uspjeli da smanje visoko vodstvo izabranika Dejana Savića.

Nešto čvršću igru mogli smo vidjeti u trećem periodu, u kojem je pao samo jedan gol. Slobodan Nikić bio je jedini strijelac u tom dijelu igre.

Srbija je sa visokom prednošću (7:2) ušla u posljednjih osam minuta, što joj je bilo više nego dovoljno da mirno privede susret kraju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi