Modriča ispala iz Premijer lige

Play-out za odbojkaše

Modriča ispala iz Premijer lige

U prvenstvu BiH za odbojkaše odigrani su mečevi 5. kola play-outa, to jest doigravanja za opstanak u Premijer ligi.

Odbojkaši Domaljevaca u odlučujućoj utakmici za opstanak u klupskoj eliti BiH bili su ubjedljivi i rezultatom 3:0 nadigrali su Radnik iz Bijeljine i definitivno potvrdili premijerligaški status.

Meč Modriča - Bosna zbog odustajanje od takmičenja ekipe iz Kalesije, službenim rezultatom 3:0, registrovan je za Modriču.

Poslije odigranog 5. kola play-outa sve su i dileme riješene. Odbojkaši Radnika i Domaljevca i sljedeće sezone biće u premijerligaškom karavanu. U  niži rang sele Bosna i Modriča, nekadašnji velikan jugoslovenske odbojke i prvi šampion zajedničke Premijer lige.

U posljednjem 6. kolu koje se igra 25. aprila u utakmici bez rezultatskog značaja, za prestiž u Bijeljini Radnik čeka Modriču, a meč Bosna - Domaljevac biće registrovan službenim rezultatom 3:0 za Posavce.

Tabela, play-out:
1. Radnik 21
2. Domaljevac 14
3. Modriča 13
4. Bosna (K) 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.