Modriča slavila u 'tie breaku', Banjalučanke srušile Kulu

Doigravanje za prvaka i opstanak

Modriča slavila u 'tie breaku', Banjalučanke srušile Kulu

U šampionatu BiH za odbojkašice počela je završna faza takmičenja, odigrane su utakmice prvog kola play-outa i prvi četvrtfinalni mečevi play-offa.

U ligi doigravanja za opstanak u Modriči domaći sastav je nakon pet setova slavio sa 3:2 protiv HE na Drini. Uljarke su smogle snage, da stignu i rezultatski zaostatak od 0:2 i poslije velike borbe zasluženo dolaze do većeg dijela bodovnog kolača. Mlade Višegrađanke imaju za čim da žale, ispustile su vodstvo od 2:0 ali i pored velike želje i truda trebalo je i malo sportske sreće da se nešto i više učini osim časnog poraza protiv iskusnog rivala.

U drugom meču play-outa u Bijeljini odbojkašice Radnika nisu iskoristile prednost domaćeg terena. Poražene su od Vogošće sa 2:3 i u nastavku lige doigravanja za opstanak očekuje ih velika borba da očuvaju premijerligaški status. Ekipa iz Vogošće upisanom pobijedom povećala je svoje šanse da i sljedeće sezone budu u društvu najboljih odbojkaških klubova BiH.

U sljedećem kolu koje je na programu 28. marta Uljarke dočekuju Radnik, a u drugom meču u Višegradu igraju "višegradske vile" i Vogošća.

Tabela
1. Modriča 11
2. Radnik 7
3. Vogošća 5
4. H/E na Drini 1

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici play-offa u Tuzli u dvorani Mejdan lakše mnogo nego što se očekivalo domaće odbojkašice nadigrale su Bihać Preminger sa 3:0, pa će u revanš susretima u Bihaću imati i dvije "meč lopte" za plasman u polufinale. 

U drugom četvrtfinalnom meču za prvaka odbojkašice banjalučkog Univerzitetskog odbojkaškog kluba BL Volley igrale su u dvorani studentskog kampusa sa trećeplasiranom ekipom iz ligaškog dijela prvenstva, Kulom Gradačac iz Gradačca. Banjalučke studentice potpuno su rasterećeno dočekale favorizovane gošće. Izabranice stratega Duška Madžara sa ubjedljivih 3:0 su trijumfovale nad favoriziranom ekipom Kule i povele su razultatom 1:0 u seriji utakmica do dvije pobjede.

Revanš mečevi su na rasporedu u petak 27. marta, a eventualna "majstorica" igra se sljedeći dan isto u Bihaću i Gradačcu. Pobjednike čekaju odbojkašice Bimal-Jedinstva i Gacka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.