Mostar dobija polumaraton
Foto: Bljesak

Mostar dobija polumaraton

M. Maksimović

Amatersko – rekreativno dugoprugaško trčanje odavno je hit u svijetu, ali posljednjih godina sve više zamaha uzima u regiji ne zaobilazeći ni Bosnu i Hercegovinu.  

Tu se uklapio i Mostar sa svojim prvim polumaratonom dužine 21.097 metara, koji će u organizaciji Udruženja “Zdrav život – Kinezis”, uz podršku Sportskog saveza grada Mostara i generalnog sponzora Central osiguranja, biti održan 9. aprila (sa startom od 10 sati).

Polumaraton je u svijetu daleko najpopularnija dionica za trkače amatere, odnosno za rekreativce koji zbog svoje brojnosti ovakve događaje čine posebno zanimljivim. S obzirom na svoju atraktivnost Mostar će bez sumnje privući dosta trkača.

“Nastojat ćemo organizovat i dječje utrke kako bismo mladima od najmanjih uzrasta ukazali na važnost tjelesnog vježbanja. Ovo je jedna od najraširenijih sportsko – rekreativnih aktivnosti u svijetu”, rekao je predsjednik Organizacionog odbora utrke Franjo Lovrić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi