Mostarac odlučio otići u Švicarsku da prehrani porodicu

Bokser napustio Mostar

Mostarac odlučio otići u Švicarsku da prehrani porodicu

E. Škorić

Mostarski bokser Emil Markić odlučio je napustiti Mostar kako bi prehranio porodicu.

Markić je u profesionalnoj karijeri upisao 23 trijumfa i poraz, a Mostar će zamijeniti Švicarskom. Odlazi kako bi pomogao porodici.

"Od 2003. godine sam u bh. boksu, a od grada, županije, države nisam dobio ništa. Financijski me podržavaju moji prijatelji nogometaši Toni Šunjić i Marin Aničić, zatim tvrtka Autoprevoz teretni promet Mostar. Uvijek mogu da računa na njihovu pomoć i zato sam im veoma zahvalan", rekao je Markić za portal Pogled.ba, pa je dodao:

"Idem raditi u Švicarsku. Možda ostanem kratko, možda na duže vrijeme. Odlučio sam da moram otići iz Mostara kako bih mogao uzdržavati svoju obitelj. Teško mi pada ššto u Mostaru ostavjam ženu Iru i kćer Reu, nedostajat će mi. Sada ću jedno vrijeme biti bez njih".

"Ne bih nikada otišao da nisam primoran to uraditi", dodao je bokser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi