Mostarske odbojkašice jesenje prvakinje
Pogled.ba

Superliga FBiH - Jug

Mostarske odbojkašice jesenje prvakinje

M. Maksimović

  Studentski odbojkaški klub Mostar osvojio je naslov jesenjeg prvaka u Superligi FBiH, grupa jug.

Studentice su u srijedu savladale Troglav u Livnu s 3:0 u setovima, a do ovog kola vodeći Smeč s 3:2 je poražen na Pecari od Novog Grada iz Sarajeva.

U deset odigranih kola SOK Mostar je ostvario devet pobjeda i jedan poraz, uz 28 osvojenih i 8 izgubljenih  setova. Jedini poraz Studentice su doživjele u prošlom kolu, kada je HŽOK Smeč slavio s 3:1 u Mostaru.

Ekipa iz Mostara gotovo sigurno će igrati u doigravanju za plasman u Premier ligu, gdje će  nastupiti po dva najbolja sastava iz grupa jug i sjever Super lige. Takmičenje u  grupi jug nastavlja se 12. februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi