Muhović u finalu Evropskog prvenstva

Uspjeh za člana KK Champion

Muhović u finalu Evropskog prvenstva

Član sarajevskog karate kluba Champion Meris Muhović plasirao se u finale Evropskog prvenstva za seniore koje se održava u francuskom Montpellieru.

Meris Muhović je plasman u finale Evropskog prvenstva ovjerio pobjedama u izuzetno teškom i napornom žrijebu, a do finala je pobjeđivao osvajače evropskih i svjetskih medalja.

U prvom kolu pobijedio je reprezentativca Hrvatske Zvonimira Živkovića rezultatom 5:0. U drugom kolu borio se protiv osvajača i svjetskih i evropskih prvenstava, Azerbejdžanca Aykhan Mamayjeva, a pobjedu je odnio rezultatom 3:2.

Za plasman u polufinale Evropskog prvenstva, Muhović je morao pobijediti reprezentativca Ukrajne Chobotar Valeriija, a konačan rezultat meča bio je 6:4 u korist reprezentativca Bosne i Hercegovine. Ispit zrelosti i provjere stvarne kvalitete Muhović je uspješno položio u borbi za finale protiv reprezentativca Njemačke, Noah Bitscha koji je konstantan u završnicama svjetske lige i viceprvak Evrope iz 2015. godine. Rezultat ovog meča iznosio je 3:0 za Muhovića.

U subotu na rasporedu su finalni mečevi, a Muhović će raditi protiv aktuelnog prvaka Evrope do 21 godine, Ugur Aktaša, reprezentativca Turske. 

"Prema viđenom i formi u kojoj se nalaze takmičari, sigurno je da će to biti meč s puno strasti i želje za dokazivanjem. Borba za prvaka Evrope sigurno će biti  dovoljan motiv obojici boraca da daju svoj maksimum. Vjerujemo da će iskustvo koje posjeduje Meris Muhović i pobjede koje je ostvario protiv favorita ovog Evropskog prvenstva u prethodnim mečevima doprinijeti da nakon ovog finala Bosna i Hercegovina bude bogatija još jednim seniorskim zlatom sa Evropskog prvenstva“, navode iz KK Champion.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi