Mujezinović: Trud, rad i discplina daju rezultate

Naš atletičar

Mujezinović: Trud, rad i discplina daju rezultate

Dugi niz godina kada su u pitanju rezultati i plasmani bh. atletičara na domaćoj i međunarodnoj atletskoj sceni, bili su na niskim granama. 

Posljednjih nekoliko godina, takav trend prekidaju Amel Tuka, Hamza Alić, Lucija Kimani, Mesud Pezer, Kemal Mešić, a onda počinju rezultatski da rastu Osman Junuzović, Abedin Mujezinović, Rusmir Malkočević. 

Abedin Mujezinović, dvadesettrogodišnji Zeničanin, od nedavno je počeo u Italiji trenirati sa italijanskim trenerom Ghidinijem, s kojim Amel Tuka već uspješno sarađuje nekoliko godina. 

Atletiku je počeo trenirati prije šest godina, a privuklo ga je to što je atletika individualan sport. Kaže da se mnogo promijenio i mnogo toga naučio kroz period bavljenja atletikom, a sve to zahvaljujući upravo „kraljici sportova“. 

Na početku, sponu između Italijana i Mujezinovića činio je Tuka. 

„U Italiju sam otišao tako što sam jedno vrijeme trenirao po Amelovom planu rada, on mi je slao svoj plan, ja sam naravno uporno radio i trenirao uprkos velikim preprekama. Amelu sam javljao svoje rezultate treninga, a on je prenosio Gianniju sve dok se nije oglasio Gianni i pozvao me u Italiju.“ – kazao je Mujezinović. 

Da veliki trud, rad i disciplina daju rezultate, na posljednjih nekoliko mitinga pokazao je Mujezinović. Od prosječnog bosanskohercegovačkog atletičara uspio je napraviti iskorak sa rezultatima, a u sljedećoj sezoni najavljuje i borbu za normu koja će ga odvesti na Evropsko prvenstvo 2017. godine u Berlinu. 

„Uz veliki trud, rad i disciplinu došao je i rezultat koji sam očekivao da istrcim. Sada je nova sezona počela, spremamo se za dvoranska takmičenja, a ujedno za sljedeću godinu očekujem da istrčim normu za Evropsko prvenstvo.“ – dodao je Abedin. 

Abedin Mujezinović rođen 2. juna 1993. godine u Zenici i član je Atletskog kluba „Zenica“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi