Munib Dedović donio BiH bronzanu medalju u Bugarskoj

Sjajan uspjeh za našu zemlju

Munib Dedović donio BiH bronzanu medalju u Bugarskoj

S. Mlaćo

Munib Dedović iz Novog Travnika je danas osvojio bronzanu medalju na Evropskom karate prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održava u Sofiji (Bugarska) .

Član Karate kluba Mladost iz Viteza nastupio je u kategoriji kadeta borbe plus 70 kg. Na putu do bronze savladao je predstavnike Kosova, Grčke, Slovačke, a potom je poražen od novog evropskog prvaka Rusa Avakimova.

Srebrenu medalju je osvojio kadet Aldin Mičivoda borbe do 70 kg, a Travničanka Amina Tahirović je u katama kategorija juniorki, završila na 7. mjestu. 

Inače, na ovom Evropskom prvenstvu sudjeluju takmičari iz 50 zemalja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi