Murphy i O'Sullivan bez problema do četvrtfinala

UK Championship

Murphy i O'Sullivan bez problema do četvrtfinala

A. Beganović

Ronnie O'Sullivan i Shaun Murphy prvi su četvrtfinalisti UK Championshipa koji se igra u legendarnom Barbican Centru za nagradni fond od 850.000 funti.

Višestruki svjetski prvak, Ronnie O'Sullivan, u Barbican Centru igra sjajno, a u osmini finala pobijedio je Matthewa Stevensa. Velšanin, koji se nedavno razveo od supruge i koji je proglasio bankrot, polako se vraća u staru formu. Protiv Ronnieja je pružio dobru partiju, no "raketa" igra fenomenalno, tako da Stevens nije imao previše izgleda za bolji rezultat od časnog poraza.

O'Sullivan je trocifrenim breakom (101) otvorio meč, da bi Stevens breakom od 74 poena u drugom frameu poravnao na 1:1. Nakon toga Ronnie osvaja četiri framea uzastopno i riješeva pitanje pobjednika. Uspio je Stevens osvojiti još jedan frame, a na kraju je O'Sullivan slavio rezultatom 6:2.

Istim rezultatom u drugom meču osmine finala Murphy je savladao Zhou Yuelonga. Na otvaranju meča Yuelong je pružao dobar otpor favoriziranom Murphyju pa se na petnaesto minutnu pauzu otišlo pri rezultatu 2:2. Nakon pauze za stolom je postojao samo jedan igrač. Murphy je dominirao i na kraju je zasluženo slavio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi