Murphy u finalu Mastersa "pregazio" Robertsona

Australac osvojio samo dva framea

Murphy u finalu Mastersa "pregazio" Robertsona

A. Beganović

Shaun Murphy je osvojio Masters, jedan od najprestižnijih snooker turnira koji se protekle sedmice igrao u Alexandra Palaceu za nagradni fond od 600.000 funti.

U finalnom meču Murphy je nadigrao Neila Robertsona, koji je u isti ušao kao apsolutni favorit jer je proteklih dana igrao najbolji snooker.

Međutim, Australac nije imao svoj dan, što je ove sedmice isto tako sjajni Murphy iskoristio.

Murphy je sjajno otvorio meč i poveo je sa 5:0 po frameovima, da bi do pauze Robertson uspio smanjiti na 6:2. No, u noćnoj sesiji Murphy nije gubio konce igre iz svojih ruku, te je sa četiri osvojena framea stigao do pobjede od 10:2.

Murphy je osvojio 200.000 funti i postao je 10. igrač u historiji koji je pobijedio na tri najveća snooker turnira, Svjetskom prvenstvu, UK Championshipu i Mastersu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.