Muška štafeta 4x400 odbranila čast američkog sprinta
FOTO: EPA

Srebro Trinidadu i Tobagu, bronza Velikoj Britaniji

Muška štafeta 4x400 odbranila čast američkog sprinta

A. Beganović

Muška štafeta 4X400 metara Sjedinienih Američkih Država osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu te je na taj našin koliko-toliko odbranila čast američkog sprinta.

U dosta zanimljivoj tri Amerikancu su stigli do zlata, ali su za isto morali strahovati do poljednjeg momenta.

Amerikanci su 4x400 istrčali u vremenu 2:57.82, štafeta Trinidada i Tobaga je s vremenom 2:58.20 osvojila sreberenu medalju, dok je bronzana medalja pripala Velikoj Britaniji (2:58.51).

Ženska štafeta Jamajke u disciplini 4x400 metara osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu.

Nakon što su zlatne medalje osvojile muška i ženska štafeta Jamajke na 4x100 metara isto su ostvarile i Jamajčanke na 4x400 metara (3:19.13).

Jamajčanke su do zlata stigle u samom finišu, a srebrenu medalju osvojila je ženska štafeta Sjedinjenih Američkih Država (3:19.44), dok je do bronze stigla štafeta Velike Britanije (3:23.62).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.