Mustur: Najviše pažnje posvećujemo socijalnom aspektu

Sportski direktor i trener VK Torpedo

Mustur: Najviše pažnje posvećujemo socijalnom aspektu

D. Vejo

Za vaterpolo klub Torpedo iz Sarajeva, može se reći da je klub u ekspanziji, koji iz takmičenja u takmičenje bilježi sjajne rezultate.

Klub trenutno broji oko 50 članova raspoređenih u pet kategorija, seniori, juniori, mlađi juniori, kadeti i mlađi kadeti. Takmičarske selekcije nastupaju u okviru sada već tradicionalne lige Kantona Sarajevo. U istoj, učestvuju upravo klubovi iz Sarajeva kao što su GKVS Sarajevo, PV Akademija, VK Vidra, VK Forma, VK Orka, VK Mladost, VK Dabar i VK Torpedo.

"VK Torpedo dosta pažnje posvećuje socijalnom aspektu, te druženju naših članova sa vršnjacima iz cijelog svijeta. Naš cilj je razvoj vodenih sportova u BiH, razmjena sportskih iskustava i tolerancije, te upoznavanje različitih jezika i kultura. U svom dosadašnjem radu, klub se povezao sa turskim gigantom Galatasarayem, zagrebačkim Medveščakom, VK Okruk iz Trogira, te još nekoliko klubova iz Srbije, Hrvatske, kao i iz UAE i Katara. Ova iskustva su nam pomogla u našem daljem razvoju", izjavio je Sportski direktor, Bojan Mustur.

Kada je u pitanju Mustur, on je u dosadašnjoj karijeri nastupao za ljute rivale VK Crvena zvezda i Partizan,

Podsjetimo, najveći klupski uspjeh bio je osvajanje srebra na Federalnom Kupu u Zenici 2012. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi