Mutapčiću 18 hiljada dolara za UFC debi

Više od Bektića i Stojnića

Mutapčiću 18 hiljada dolara za UFC debi

Dž. Mrakić

Bosanskohercegovački MMA srednjaš Elvis Mutapčić 17. januara ove godine debitovao je u najjačoj MMA promociji svijeta.

„The King“ (15-4) je s UFC-om potpisao ugovor na tri borbe, a prva je bila protiv poluteškaša Francimara Barrosa (18-4).

Mutapčić je poražen u UFC debiju nakon odluke sudaca, međutim i ne može mu se mnogo zamjeriti ukoliko se uzme u obzir da se naš borac nije borio u svojoj kategoriji i da je na borbu pristao samo nekoliko dana prije održavana iste.

Ipak, unatoč porazu, zbog jedne činjenice rođeni Sarajlija može biti zadovoljan. Iako nije slavio pobjedu, Mutapčić je za svoj nastup zaradio 18 hiljada američkih dolara.

Primjera radi, prvi Bosanac u UFC-u Denis Stojnić je u debiju protiv Caina Velasqueza zaradio pet hiljada dolara, dok je naš borac s najviše UFC nastupa Mirsad Bektić, i pored toga što je ostvario pobjedu u prvom nastupu protiv Chasa Skellyja, zaradio 16 hiljada dolara.

Najviše od svih boraca na „UFC Fight Night 81“ zaradile su UFC zvijezde Travis Browne (120 hiljada), Dominick Cruz (110 hiljada) i Eddie Alvarez (100 hiljada).

Iako se ne zna sljedeća Mutapčićeva borba, pretpostavlja se da bi se mogao naći na fight cardu zagrebačkog UFC eventa, ovaj put u, svojoj, srednjoj kategoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi