Na današnji dan: Postali smo olimpijski prvaci

Da se ne zaboravi reprezentacija u sjedećoj odbojci

Na današnji dan: Postali smo olimpijski prvaci

Dž. Mrakić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci višestruki je evropski, svjetski i olimpijski prvak.

Veliki su ambasadori naše države, ali, nažalost, nerijetko neopravdano zapostavljeni. Na današnji dan, 8. septembra 2012. godine, Bosna i Hercegovina na Paraolimpijskim igrama u Londonu po drugi put postala je paraolimpijski prvak.

Ono što je njima pošlo (više puta) u paraolimpijskom sportu za rukom, nikome od bh. predstavnika u 

olimpijskim sportovima nije sve do ove godine, kada je Amel Tuka osvojio prvu svjetsku medalju za BiH, a kada su kadetski reprezentativci u košarci osvojili prvu ekipnu medalju za BiH na velikim takmičenja u olimpijskim sportovima.

U finalu smo porazili selekciju Irana rezultatom 3:1 i tako im se osvetili za poraz na Olimpijskim igrama iz 2008. godine kada su naši momci osvojili srebrenu medalju. 

Naše zlatne momke predvodio je selektor Mirza Hrustemović, a oni su Ismet Godinjak, Adnan Manko, Asim Medić, Adnan Kešmer, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Dževad Hamzić, Benis Kadrić, Safet Alibašić, Ermin Jusufović i kapiten Sabahudin Delalić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.