Na ovogodišnjem Touru debituje ekipa iz Afrike

Nakon Vulete stižu i na Tour

Na ovogodišnjem Touru debituje ekipa iz Afrike

Organizatori ovogodišnjeg Toura objavili su informaciju kako će na ovogodišnjem izdanju prvi put nastupiti jedna afrička ekipa. Jednu od pet pozivnica za nastup na ovogodišnjoj utrci organizatori su odlučili uručiti južnoafričkoj ekipi MTN-Qhubeka, koja je debitirala na prošlogodišnjoj Vuelti.

Qhubeka je projekt koji je pokrenut 2004. godine, a cilj mu je osigurati bicikle za djecu u ruralnim dijelovima Afrike, dok je sponzor profesionalne momčadi veliki južnokorejski proizvođač elektroničke opreme Samsung. Uz MTN-Qhubeku, pozivnice za Tour dobile su još tri francuske ekipe Bretagne-Seche Environnement, Cofidis i Europcar, te njemački sastav Bora-Argon 18.

Ekipe na ovogodišnjem Touru:
SAD: BMC, Cannondale-Garmin, Trek
Njemačka: Bora-Argon 18, Giant Alpecin
Belgija: Etixx-QuickStep, Lotto-Soudal
Rusija: Katusha, Tinkoff-Saxo
JAR: MTN-Qhubeka
Australija: Orica
Španija: Movistar
Velika Britanija: Sky
Italija: Lampre
Kazahstan: Astana
Holandija: Lotto NL-Jumbo
Švicarska: IAM Cycling

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.