"Na pravom smo putu i tako ćemo nastaviti"

Bojan Rajković, predsjednik Udruge za promociju mininogometa u BiH:

"Na pravom smo putu i tako ćemo nastaviti"

S. Mlaćo

 Bojan Rajković, predsjednik Udruge za promociju mininogometa u BiH, nije krio osmijeh sa lica nakon što je jučer u Vitezu završena prva sezona Karlovačko mininogometnog prvenstva  BiH. 

Sve je proteklo uz sjajnu organizaciju i bez ijednog najmanjeg incidenta  uz  veoma kvalitetan nogomet koji su pokazali svi učesnici, a na kraju je bilo sasvim jasno da je pobjedu odnio mininogomet u našoj zemlji, što je zapravio i bio glavni cilj.

Rajković je nakon finalnog susreta za SportSport.ba govorio od svojim utiscima, planovima, ciljevima i razvoju mininogometa u našoj zemlji.

"Ova dva dana su plod našeg rada više od godinu dana. To je pobjeda sporta, pobjeda nogometa, a momci iz devet gradova  naše zemlje su potegli  bez ikakve novčane naknade da se igra nogomet,  a jedina nagrada  je da se dokaže izborniku, osvoji to prvo mjesto i pokušaj da se otputuje na Evropsko prvenstvo u Mađarsku. Ja čestitam pobjednicima i zahvaljujem  se svim sudionicima svih devet liga koji su sudjelovali u ovom projektu", kazao je Rajković.

Završnica koja je trajala dva dana pokazala da su ambiciozni čelnici mininogometa u BiH definitivno na pravom putu.

"U prvoj godini se toliko toga izdešavalo i sigurno da smo presretni i preponosni ne samo zbog bronze u Vrsaru nego i nakon ovog turnira gdje se pokazalo da u BiH  ima ne samo talenata koji nakon što ostvare dobar transfer uspiju, nego i ovih amatera koji svakodnevno igraju termine", priča naš sagovornik.

Iako su im pohvale svih učesnika sigurno godile, Rajković najavljuju da se na ovome neće stati i da su planovi još mnogo veći.

"Mininogomet planiramo razviti još više i ovo je jedan dokaz da se može, a iduće godine planiramo dići to na još veći nivo i uključiti još više gradova, te pozivamo one koje imaju neke uvjete koji sve to ispunjavaju da se jave i da pokušamo organizirati u njihovom gradu te da daju predstavnike u završnici. Mi smo se potrudili, ali nismo očekivali tolike pohvale, međutim,  to nas sve imponira. Vidimo da je to pravi put i da ćemo tako nastaviti, te ćemo slijedeće godine dići još jednu stepenicu iznad ovoga", dodao je Rajković na kraju razgovora za naš portal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti