Na službenoj stranici nema čak ni sliku, a osvojila je zlato

Hrvatska slavi Saru Kolak

Na službenoj stranici nema čak ni sliku, a osvojila je zlato

Hrvatska bacačica koplja Sara Kolak napravila je prvorazrednu senzaciju osvajanjem zlatne medalje u svojoj disciplini na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Za ovu, do danas, prilično nepoznatu djevojku je osvojeno zlato nevjerovatno iskustvo, obzirom da je uspjehom smatrala i plasman u finale.

Sara Kolak bilježi ogroman napredak i u posljednjih godinu dana je pet puta popravila svoj lični rekord u bacanju koplja, a sinoć je ostvarila gotovo nestvaran rezultat od 66,18 metara, kojim je pomela konkurenciju i osvojila najsjajnije odličje.

Koliki je Sara bila autsajder najbolji je pokazatelj službena stranica Olimpijskih igara u Riju, na kojoj je njen profil bio osiromašen čak i za ono najosnovnije, a to je fotografija.

Hrvatska je u Riju imala mnogo aduta za osvajanje medalja, ali ova 21-godišnjakinja objektivno nije bila među njima. Međutim, napravila je čudo i donijela svojoj državi petu zlatnu medalju na ovim Olimpijskim igrama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti