Nada iz Splita bolja od zeničkog Čelika

Regionalna ragbi liga

Nada iz Splita bolja od zeničkog Čelika

D. Kurbegović

Regionalna ragi liga ovog vikenda počela je s učešćem šest ekipa, koje su smještene u jednu grupu, gdje će svako igrati sa svakim klubom. Prošlosezonski pobjednik zenički Čelik, sezonu je otvorio protiv splitske Nade u reprizi prošlosezonskog finala.

Zeničane je ovog ljeta napustilo čak 16 igrača, od čega ih je većina karijeru nastavila u inostranstvu, dok je i Nada ostala bez sedam igrača ovoga ljeta. Danas se na Kamberovića polju u Zenici okupilo 300 gledalaca i ljubitelja ragbija, a na kraju uvjerljivu pobjedu slavila je Nada iz Splita.

Izabranici trenera Zorana Buzova slavili su rezultatom 3:18, domaćini su poveli 3:0 preko Fadila Spahića, a onda na scenu stupa gostujući igrač Luciano Rosso koji postiže 11 uzastopnih poena, te se na poluvrijeme otišlo rezultatom 3:11 za ekipu Nade.

U drugom poluvremenu gosti su čuvali povoljan rezultat i na kraju zasluženo slavili rezultatom 3:18, kod domaćina Spahić je imao 3 poena, dok je kod gostiju Rosso imao 13 poena, te Rajičević pet poena.

Podsjetimo prošle sezone u Zenici, Čelik je rezultatom 29:14 savladao splitsku Nadu i tako prvi puta u svojoj historiji osvojio ovo takmičenje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.