Najbolji bh. kajakaš prkosio nabujalom Vrbasu

Darko Savić u velikom podvigu

Najbolji bh. kajakaš prkosio nabujalom Vrbasu

D. Vejo

Najbolji bosanskohercegovački kajakaš Banjalučanin Darko Savić, krenuo je danas, kao i svakog jutra u dnevnu rutinu, trening.

Ušavši u kajak, Savić se uhvatio u koštac sa nabujalim Vrbasom, rijekom koja u posljednja dva dana prijeti izlivanjem. 

Međutim, strah je po svemu sudeći bio u drugom planu, pa je s toga Savić krenuo po dnevnu dozu adrenalina koju svakodnevno vožnjom u kajaku, ubrizgava u svoju krv.

Ali, nije sve išlo kako treba. Polomljena stabla, jak vjetar ali i veliki vodostaj rijeke Vrbas prijetili su Saviću iz sekunde u sekund. Bilo je teško, ali je na kraju on ipak uspio da uz pomoć go pro kamere, uslika i tako zabilježi, jednu od većih adrenalinskih pustolovina protiv simbola grada Banja Luke.

Divlje vode, po svemu sudeći biti će "mala maca" za najboljeg bh. košarkaša u novoj sezoni.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi