Najbolji svjetski bokseri na Olimpijskim igrama u Riju?
EPA

Zahtjev AIBA-e

Najbolji svjetski bokseri na Olimpijskim igrama u Riju?

Na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru će moći nastupiti i najbolji svjetski profesionalni bokseri. 

Međunarodni savez za amaterski boks (AIBA) na čelu sa predsjednikom Wu Ching-Kouom zalagao se u proteklom periodu da i najbolji svjetski bokseri mogu nastupati na prestižnom takmičenju kakve su Olimpijske igre.

"Želimo da najbolji bokseri na svijetu nastupaju na Olimpijskim igrama. AIBA slavi 70. rođendan ove godine i želimo promjenu - ne za četiri godine, već sada", izjavio je Wu Ching-Kou. 

Wu Ching-Kou je još dodao da Olimpijski odbor želi imati najbolje svjetske sportaše, a od svih federacija, AIBA je trenutno jedina bez profesionalca na Olimpijskim igrama. Vjeruje da će njegova ideja uroditi plodom i da će sve biti napravljeno na vrijeme.

"Prema našem statutu, to će biti apsolutno moguće", kazao je Wu Ching-Kou.

Moguća je opcija da će svaki nacionalni savez imati mogućnost da pošalje jednog, vjerovatno najboljeg, profesionalca u Rio de Janiero i prema tome na ovogodišnjim igrama bi mogli vidjeti boksere poput Furyja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi