Najboljih pet akcija na 800m: Amel Tuka daleko ispred svih

Pet najboljih trenutaka

Najboljih pet akcija na 800m: Amel Tuka daleko ispred svih

Dž. Mrakić

Nastupom na mitingu Dijamantne lige u Monacu, preko noći, postao je jedan od najpoznatijih sportista u Bosni i Hercegovini.

Bosanskohercegovački srednjoprugaš Amel Tuka prošle godine pobjedom i ličnim rekordom u Monte Carlu postavio je treći najbolji atletski rezultat svih vremena od sportista s prostora bivše Jugoslavije, ali je postao i 11. najbrži osamstrometraš svih vremena.

Njegov rezultat 1:42,51 bio je najbrži u svijetu prošle godine, a zvanični YouTube kanal Dijamantne lige postavio je pet najboljih akcija za prošlu godinu u utrci na 800 metara na mitinzima ovog prestižnog takmičenja.

Pogađate ko je na prvom mjestu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi