Najveći rejting NFL-a u zadnjih 20 godina

NFL vijesti

Najveći rejting NFL-a u zadnjih 20 godina

Popularnost, a samim tim i gledanost američkog nogometa, raste iz dana u dan. Evropa je tek počela da ludi za ovim sportom, dok u Americi ruši sve rekorde gledanosti.

Gledanost NFL utakmica u prva četiri vikenda najveća je u posljednjih 20 godina. Prva četiri kola ukupno je gledalo 17,4 miliona  Amerikanaca u prosjeku, što je najveća gledanost od 1989. godine kada je prva četiri vikenda gledalo 18,1 miliona ljudi.

Nevjerovatna je činjenica da je gledanost u odnosu na prva četiri vikenda prošle sezone porasla za ogromnih 14 posto.

Nedjeljni program na dvije nacionalne televizije, FOX i CBS, gledalo je prosječno 22,3 miliona ljudi, što je najgledaniji program sedmice. Utakmicu između Minnesota Vikingsa i Green Bay Packersa u ponedjeljak je na ESPN-u gledalo 21,8 miliona ljudi.

Kako sezona bude odmicala, sigurno je da će gledanost postati još veća. Bez obzira na recesiju koja je pogodila Ameriku i mnoge NFL klubove,  to se na gledanost se nije odrazilo. Očito su Amerikanci utjehu za bijeg iz svakodnevnih finansijskih problema našli u odlasku na stadione, za razliku od nas koji se ubijamo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.