Najveći svjetski plesni kamp zbog rata u Ukrajini preselio se u Sarajevo

Najveći svjetski plesni kamp zbog rata u Ukrajini preselio se u Sarajevo

M. Skaka

Plesni Klub Astorija, Sergej Milicija i Elena Martynuk organizatori su ovog Kampa pod zvaničnim imenom „Dance Kamp 4 You“ od 27.1.2015 do 30.1.2015 u Hotelu Hollywood na Ilidži. 

Kada je sportski ples u pitanju ovo je najveći  događaj ikad, jer više od 50 najboljih svejtskih plesnih parova dolazi upravo u Sarajevo da se priprema za predstojeću sezonu, te brojna svjetska i evropska prvenstva. Sportski plesni parovi iz 13 država dolaze na 4 dana u Sarajevo i to Slovačka, Austrija, Kanada, Australia, Rusija, Slovenija, Ukrajina, Hrvatska, Italija, Turska, Grčka, Kipar i naravno tu su i najbolji parovi iz Bosne i Hercegovine.

Najbolji svjetski treneri Standarnih i Latinoameričkih plesova,koji zajedno čine Sportski ples, dolaze u Sarajevo da treniraju parove. Pomenućemo samo neka imena: Miha Vodičar – Nadya Byckova (Svjetski prvaci u Kombinaciji Standardnih i latinoameričkih plesova), Nino Lengela – Vera Boodarova (Trostruki Svjetski Prvaci u latinoameričkim plesovima), Aleksandar Šmonin – Maria Kolmakova (Među top 20 na svjetskoj rang listi latinoaneričkih plesova),   Treneri Alexey Silde bivši dvostruki svjetski prvak, Zoran Plohl, Tatsjana Lahvinović bivši svjetski prvaci, Alexwy Galchun.

Od trenera iz regiona tu su Nenad Jeftić, Goran Knežević iz Srbije i Ismet Čamdžić iz Hrvatske, a od trenera iz Bosne i Hercegovine Viktorija Savanović i naravno Sergej Milicija. Svi ovi parovi najavili su svoj dolazak u Sarajevo od 30.5. do 7.6.2015. godine na drugi po redu „Sarajevo Dance Festival“ u okviru kojeg će se održati veliko WDSF Internacionalno takmičenje u standardnim i latinoameričkim plesovima.

Vrijedi istaknuti da će od ove godine ovaj kamp tradicionalno svake gotine ugostiti najbolje svjetske parove i trenere za šta je zadužen najbolji bosanskohercegovačik sposrtski plesni klub Astorija iz Sarajeva koji svoje djelovanje obavlja u Centru za ples i rekraciju Astorija na  Dobrinji ko TD Pumpe i u Bosanskom Kultrnom Centru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.