Najviše uspjeha postigli takmičari iz Sarajeva i Zenice

Završen 5. karate turnir Zenica-Open 2016

Najviše uspjeha postigli takmičari iz Sarajeva i Zenice

D. Kurbegović

Na ovogodišnjem Međunarodnom karate turniru "Zenica Open 2016", koji je održan u organizaciji karate kluba Internacional Zenica, najviše uspjeha imali su članovi karate klubova "Champion Ilidža", "Perfekt" Sarajevo i domaćin "Internacional" Zenica.

Nastupilo je ukupno 369 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji iz 41 karate kluba iz BiH i Hrvatske, dok je ove godine izostao nastup klubova iz Srbije zbog izbornih obaveza takmičara.

Prikazana je odlična kvaliteta karatea, koja je demonstrirana u svim kategorijama, a poseban napredak primjetan je kod većeg broja izuzetno talentiranih takmičara. Članovi kluba Champion Ilidža bili su brojčano najuspješniji takmičari, koji su osvojili 54 boda za 12 zlatnih, tri srebrne i 12 brončanih medalja.

Svojim rezultatima i kvalitetnim borcima mogu se pohvaliti i članovi klubova Holiday Goražde, Novi Grad Sarajevo, Energija Banja Luka, Bihać, Tuzla Sinbra, Samborn Vogošća, Zmaj Gradačac, Castra Banja Luka i Velika Kladuša.

Svi ljubitelji ovog sporta, koji su posjetili zeničku Arenu, mogli su uživati u dosta kvalitetnom karateu, te se domaćin još jednom pokazao kao odličan organizator, jednog od najvećih turnira u regiji.

Narednu godinu, organizatori očekuju rekordan broj učesnika i klubova, te još veći nivo kvaliteta ovoga sporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti