Nakon 17 godina srušen rekord velikog Michaela Johnsona
Foto: EPA

Wayde van Niekerk zlatni

Nakon 17 godina srušen rekord velikog Michaela Johnsona

M. Šljivak

Rekord legendarnog Michaela Johnsona u trci na 400 metara srušen je sinoć u Riju.

Južnoafrikanac Wayde van Niekerk je iznenađujuće stigao do trijumfa u ovoj disciplini a vremenom 43.03 sekunde, te je postavio novi svjetski rekord, kojeg je od 1999. godine držao legendarni Amerikanac Michael Johnson.

Iza Van Niekerka su ostali zlatni iz Londona od prije četiri godine Kirani James sa Granade, a Amerikanac La Shawn Merritt je osvojio bronzu.

"Stravična utrka. Van Niekerk je mlad i svašta još može napraviti. Može li ići ispod 43 sekunde? Ja sam se nadao tome, ali nisam uspio. Usain Bolt će uskoro u penziju, a ovaj momak će biti nova zvijezda", rekao je Johnson nakon što je njegov rekord srušen.

Sjajni 24-godišnji Južnoafrikanac je istakao kako je čitav život sanjao zlato na Olimpijskim igrama.

"Vjerovao sam u sebe. Drago mi je što se sve stvari poklopile, ali dao sam sve od sebe", rekao je ovaj atletičar.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi