Napali su djevojku ne znajući da je MMA borac

Dobili to što su tražili

Napali su djevojku ne znajući da je MMA borac

E. Škorić

Dvojica muškaraca napali su Monique Bastos, ne znajući da je riječ o MMA borcu.

Monique se s prijateljima vraćala s treninga u Acailandiji u Brazilu u utorak navečer, a onda su ih napali dva muškarca, koji su tražili mobitele, no na kraju su mogli da zažale što su uopšte došli na takvu ideju.

"Išli smo s treninga kada su stigli na motociklu i zatražili naše telefone. Pokušala sam držati moj telefon i shvatila sam da nisu bili naoružani. Kada su pokušali da pobjegnu, podigla sam zadnji točak motocikla i pali su na zemlju. Tip koji je uzeo moj telefon je pobjegao, ali sam uhvatila drugog", kazala je ona.

Bastos ima šest profesionalnih MMA borbi, pa se odlučila malo "poigrati" s napadačem, dok ne dođe policija.

Petnaestak minuta kasnije uhapšen je i drugi pljačkaš, a ovo nije prvi put da se Monique našla na meti uličnih bandita.

"Dešavalo mi se ovo i ranije. Također su bila dvojica tipova koji su koristili noževe, ali uspjela sam da vratim telefon uz pomoć vještina jiu-jitsua. To je rizično, ali uradila sam to da bih odbranila sebe i prijatelje", kazala je.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.