Nastavljena saga oko Adnana Ćatića
Foto: EPA

Tužitelji nisu mogli da otvore B uzorak doping testa

Nastavljena saga oko Adnana Ćatića

M. Šljivak

Njemački bokser bh. korijena Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, još uvijek nije dobio B uzorak testiranja na doping.

Iskusni bokser je 20. februara bio pozitivan na stanazolol nakon pobjede i osvajanja titule protiv Fedora Chudinova, ali već od maja Ćatić čeka na B uzorak.

Iako je planirano da tužilac u Kelnu uzorak javno otvori 12. oktobra to se nije desilo, a zbog čega je to tako, objasnio je glasnogovrnik tužilaštva Rene Seppi.

"B uzorak testa još nije otvoren. Postoje pravni problemi koji nam nisu dopustili da to uradimo. Vjerovatno će se to obaviti u naredne dvije sedmice", rekao je Seppi.

Ćatić je u međuvremenu zbog povrede napustio pojas WBA prvaka, ali ova organizacija ga neće teretiti za doping i on će ponovo moći napasti naslov.

U slučaju pozitivnog i B uzorka najveća kazna koju može dobiti je jedna godina suspenzije, ali bi se popularni Ado mogao boriti već u maju, jer se u maju ove godine zatražio B uzorak testiranja i od tada se vodi kao potencijalna suspenzija.

Međutim, najavljena je i zatvorska kazna za njemačkog boksera u slučaju da B test pokaže pozitivan nalaz na doping, ali ipak i to je veoma upitno u ovom trenutku.

Ćatić je svoj povratak u ring najavio u maju ili junu, kada bi se vjerovatno u Sarajevu trebao boriti za pojas kojeg je predao.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi