Navratilova: Armstrong ima ozbiljno veliki ego

"Anti-doping komisija treba bolje raditi"

Navratilova: Armstrong ima ozbiljno veliki ego

A. Haznadarević

Priznanje bicikliste Lancea Armstronga da je tokom karijere konstantno koristio nedozvoljene supstance, izazvalo je brojne kritike bivših i aktuelnih sportista.

Jedna od njih je i legendarna teniserka Martina Navratilova, koja je Armstronga nazvala egoističnim:

 

"Nema opravdanja za ono što je uradio. Tolike godine je lagao sa takvom ubjeđenošću, tužio je ljude i dobijao na sudu. Negirao je korištenje dopinga mnogo puta. Za to je potreban ozbiljno veliki ego. Očigledno da ga posjeduje", kazala je Navratilova, te dodala:

 

"On se bi trebao takmičiti niti u jednom sportu. Da je samo na jednoj trci varao, ali svake godine kada se takmičio koristio je doping. To je nezamislivo!", smatra ona.

 

Navratilova je također apelovala na Anti-doping komisiju da uopšteno pooštri provjere, te da budu češće, a na to je najviše natjerala nedavna izjava Novaka Đokovića da je samo jednom u šest mjeseci testiran.

 

"Neki teniseri se provjeravaju jednom mesečno, a neki možda jednom ili dva puta godišnje. Anti-doping komisije bi to trebalo malo bolje da rade, ali mislim da je tenis u prilično dobrim rukama", zaključila je navratilova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.